четвер, 4 лютого 2021 р.

Розвиток артистизму у дітей

 

Розвиток артистизму у дітей в хореографії. Молодший шкільний вік - один з найбільш відповідальних періодів в житті кожної людини. Саме в ці роки закладаються основи здоров'я, гармонійного розумового, духовного розвитку. В даний час в педагогіці багато говориться про інноваційні технології. Заняття хореографією сприяють розвитку артистичних здібностей у вихованців початкового рівня.
Тема цієї публікації вибрана не випадково. По справжньому хороший танцюрист не просто танцює, він розповідає за допомогою пластики внутрішній зміст танцю. З цієї точки зору стає актуальним питання розвитку артистизму у дітей на заняттях хореографії. Без навичок саморозвитку та інформаційної культури, без стійкості, емоційної пластичності він не здатний адаптуватися до швидких мінливих
 життєвих ситуацій.
Артистизм - це не тільки здатність красиво, вражаюче, переконливо щось передати, емоційно впливаючи на вихованця. Артистизм справжній - це багатство і краса внутрішнього світу людини, вміння вирішувати завдання, проектувати майбутнє, представляючи його в образах, використовуючи фантазію та інтуїцію, гармонійно поєднуючи логічне і естетичне.
Артистизму не можна навчитися по книгах. Важливо зрозуміти і прийняти ідеї, включитися в роботу з виявленню та розвитку здібностей і умінь, пов'язаних з фантазією, інтуїцією, імпровізацією, технікою і виразністю мови рухів, у пробудженні кращих якостей особистості .
Артистизму не можна навчити. Але можна навчитися розуміти його прояви, усвідомлювати і гідно оцінювати його значимість в педагогічному процесі. Можна розвивати деякі якості особистості (образне мислення, спостережливість, уяву, естетику мови, пластичну культуру), безпосередньо пов'язані з артистизмом. Творчо обдарована людина може - якщо захоче - розкрити, а потім вдосконалити свої природні дані.

Немає коментарів:

Дописати коментар