четвер, 25 лютого 2021 р.

Павло Вірський - 116 !

 Павло Вірський – 116!

25 лютого 1905 року народився видатний український танцюрист.

Геній хореографичного мистецтва.

Засновник Національного ансамблю танцю України - Павло Павлович Вірський! І саме сьогодні ми святкуємо 116-ту річницю з дня народження Реформатора української хореографії. 

Спираючись на народні традиції, Павло Вірський за роки роботи в ансамблі поставив близько ста окремих номерів, серед яких: «Запорожці», «Ляльки», «Вишивальниці», «Повзунець», «Моряки», «Ой, під вишнею», «Подоляночка», «Про що верба плаче», «Хміль», «Чумацькі радощі», «Шевчики» та ін. Фінальний «Гопак», що став візитною карткою ансамблю, півстоліття викликає бурхливі овації в найбільших концертних залах планети. 



Ми пишаємося, що маємо змогу ділитися з усім світом тим хореографічним  надбанням, що залишив по собі Павло Павлович, показуючи його неймовірний талант та ще сильніше закарбовуючи його ім’я в світовій історії хореографічного мистецтва! 

У 60-70-ті роки минулого століття Павло Вірський, засновник Ансамблю танцю України, який сьогодні носить його ім’я, своїми аншлаговими гастролями на всю планету заявив: «Ми – з України!».




АРХІВНЕ ВІДЕО)))





Немає коментарів:

Дописати коментар